Verslag van de vertelavond in Schenkerij de Beurs op 3 april

Op 3 april was er een ‘Vertel Mij Wat’ vertelavond in Schenkerij de Beurs in Geldermalsen. Roelof Krijgsman speelde op de accordeon, de zaal stroomde vol, en om 8 uur was het zover. De tune van Vertel Mij Wat begon te spelen.

Als eerste kwam Dinie van Oort het podium op, die een verhaal vertelde over een kwetsbare buurtgenoot met een heleboel katten en steeds nieuwe nestjes kittens.

Daarna volgden Petra vd Veer en Bart van de Goorbergh, Petra met een verhaal over een kanotocht over de prachtige Linge, waarbij ze een koe uit het water wilde redden, en Bart over hoe hij als jong studentje een briefje op een prikbord in het Utrechts conservatorium zag hangen, en hoe hij dankzij dat briefje met heel zijn hebben en houden in de Betuwe terecht is gekomen.


Na de pauze heeft Melvin Könings het tegeltje gepresenteerd dat als aandenken aan alle vertellers wordt uitgereikt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Schermafbeelding-2019-02-21-om-22.19.36-1.png
Het ‘Vertel Mij Wat’ tegeltje met tekst van Paula Smit, en getekend door Charlotte Vonk.

en werd Paula Smit in het zonnetje gezet, omdat ze ons vertelproject heeft bedacht, en omdat we nu alweer de vierde ‘Vertel Mij Wat’ avond beleefden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is martinroelof-1024x683.jpg

De verteller die toen aan de beurt was, Martin Babeliovski, kondigde aan dat hij waarschijnlijk van papier zou gaan lezen omdat hij oud en vergeetachtig zou zijn, maar dat had hij helemaal niet nodig. Hij vertelde een ijselijk verhaal over hoe hij als vlieginstructeur ternauwernood een crash kon voorkomen. Luister dit verhaal terug op onze podcast om het kippenvel op je armen te krijgen!

Daarna kwam Frederik Hamster, de dierenarts uit Geldermalsen, met een drieluik aan smeuïge verhalen.

Cees Blom vertelde daarna over hoe hij samen met zijn vrouw uitbater is geworden van Schenkerij de Beurs, en de uitsmijter van de avond was Babette de Bruijn met een griezelig verhaal over een spookhuis waar ze met haar gezin gewoond heeft.

Alle verhalen zijn binnenkort in onze podcast te beluisteren.

De volgende ‘Vertel Mij Wat’ avond is op 16 mei in het Kuipertje in Heukelum. Als je zin hebt om te komen luisteren, ben je van harte welkom, de entree is gratis, en als je wilt komen vertellen, kan dat ook. Neem dan contact op via mail of telefoon 06 24854850.

Geef een antwoord