vertelavond 12 december 2018 in Acquoy

Woensdagavond 12 december was de tweede ‘Vertel Mij Wat’ vertelavond in tapperij Lingezicht in Acquoy.

De zaal was goed gevuld met publiek,  toen om 8 uur de voorstelling begon.

Er was live muziek, verzorgd door Roelof Krijgsman, er was een microfoon en er stonden 6 vertellers in de coulissen. Elke verteller begon met het aansteken van een kaars, ten teken van ‘nu begint het verhaal!’

Eef Vernooij uit Beesd

Als eerste was Eef Vernooij uit Beesd aan de beurt, die een verhaal vertelde over een kerstmaaltijd van lang geleden, waarbij de papieren kerstklok die boven de tafel hing in de hachee verdween, om er weer uit te zwiepen en daarmee alle mensen die aan tafel zaten met dikke klodders hachee te besproeien.

Daarna volgde Jacq Zinken, die eigenlijk gewend is zijn verhalen op papier te zetten en dan bij te slijpen, maar die het nu een uitdaging vond om zijn verhaal voor de vuist weg te vertellen, om te zien wat dat oplevert. Het ging over de redding van een schaap uit een bevroren sloot bij de Acquoyse weg. Over hoe moeilijk dat was, en hoe bevredigend.

Roel Zondag uit Asperen

Er waren nog verhalen van Paula Smit over een glazen oog, van Roel Zondag over de vermissing van een opa en hoe alles weer goed kwam, en een verhaal van Pim Sauer over een nest met eendjes in de dakgoot.

Pim Sauer uit Acquoy
Ton Kleijn uit Asperen

Ton Kleijn sloot af met een hilarisch verhaal over de ‘anti-waterleiding’beweging in Asperen, en over hoe dat maakte dat een inwoner van Asperen op bezoek in Gorinchem niet wist wat een To-wie-let (toilet) was, terwijl hij toch nodig naar de plee moest.

Melvin Könings was de presentator van de avond. Hij gaat er met Roelof Krijgsman weer voor zorgen dat er binnenkort op deze site een podcast te beluisteren zal zijn van minstens één van deze verhalen.

 

Een gedachte over “vertelavond 12 december 2018 in Acquoy”

Geef een antwoord